Mawesternriding

WesternRiding

 

 

 

Spring Ranchin ja Marian kuulumisia kuluneelta vuodelta

 

Eletään marraskuun alkua ja keli tänä vuonna on ollut aivan mahtava. Hevoset nauttivat auringon paisteesta ja melkein kymmenen asteen lämmöstä ja minä nautin hevosten kouluttamisesta kun ei tarvitse palella :). 

Tänä vuonna on ehtinyt tapahtua ranchilla ja minun elämässä taas vaikka mitä. Viime vuonna valmistunut maneesimme on ollut aivan mahtava, oma työturvallisuus, ratsastustuntien pito ja koulutettavien hevosten laittaminen on ollut niiiin paljon helpompaa ja parempaa :)

Se näkyy myös omassa ratsastuksessa kisakentillä, tänä kesänä saimme Tuffin kanssa ensimmäisen kansainvälisen voiton ulkomailla CRI3* tasolla Tanskan Braedstrupissa. Osallistuimme myös FEI Euroopan mestaruus kilpailuihin Saksan Aachenissa elokuussa, siellä pääsimme hienosti semifinaaliin asti joka myös oli ensimmäinen kerta tuolla tasolla. Kiitos Anna-Mari Tuffista!

 

Tänä vuonna tasomme noususta suuri kiitos on myös uudelle mahtavalle valmentajalleni Shawn Flaridalle, hän on kaikkien aikojen menestynein reining ratsastaja ja piinkova valmentaja ja upea ihminen. Olen todella otettu hänen avustaan ja innolla odotan että pääsen kohta taas hänen oppiinsa.

 

Ranchin kesä oli huikean kiireinen, kaikki leirit ja kurssit olivat loppuun myytyjä! Ihmisten kiinnostus ja loistava palaute kyllä tekee nöyräksi ja antaa uskoa siihen että oikealla tiellä ollaan.

Suuren kiitoksen ansaitsevat myös minun mahtava osaava tallitiimi ja ennenkaikkea rakas Edi joka kaiken muun homman lisäksi teki koko talliin uuden katon minun mahtavien asiakkaiden, isän ja Kalervon avustuksella. 

 

Järjestimme myös ensimmäiset isot kilpailut Ranchilla kesäkuun lopussa seuran poppoon kanssa. Kisat olivat kaikilla tasoilla 1-3. ja NRHA ja AQHA osallistujia tuli mukavasti ja minun valmennettavat niin nuoret kuin aikuisetkin ratsastivat hienosti ja veivät ruusukkeet kotiin! Sai valmentaja olla ylpeä ja tuomarina toiminut Maj-Brit Lemay hehkutti järjestelyt ja puitteet aivan upeiksi!

 

Talli on ollut täynnä koko vuoden ja koulutettavat nuoret ja vanhemmat hevoset ovat olleet toinen toistaan parempia ja mukavempia. Tällä hetkellä koulutuksessa on 4 qh ruuna Sunny joka on meidän Melodyn poika, 3v appaloosa ruuna Mighty, Sh ruuna Aarre, 2 v qh tamma Ninni joka on Pepin tytär, 4 v qh tamma Sofina joka on myös Melodyn lapsi. Lisäksi ratsutettavana on Sunny tamma joka teki minulle upean varsan toukokuun lopussa amerikkalaisesta huippuorista Magnum Chic Dream! Parin viikon päästä kouluun tulee myös pv ruuna joka tulee alan vaihtoon.

 

Meillä oli myös surullisia tuulia sillä menetimme rakkaat Elmo kissan ja Chili koiran syyskuun alussa. Elmo rukka jäi auton alle ja Chilin vei vanhuus. Koti on ollut kovin hiljainen pikku ystävien lähdön jälkeen. Mutta ehkä kohta talossa on uutta vilskettä.

 

Tulevina päivinä tiedossa on aikuisten kurssiviikonloppu ja valmennuskeikka Savonlinnaan joten työn täyteiselle näyttää :)

 

 

IMG 2163